IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на борсите в САЩ продължава в началото на сесията*

Dow Jones преодоля загубите от началото на годината до момента, а според анализатори август можеше да приключи и доста по-зле

17:51 | 31.08.11 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси откриха днешната сесия с повишения, като индексът Dow Jones излезе на положителна територия от началото на годината, което едва ли можеше да се очаква при трите последователни седмици на загуби в началото на август, съобщи MarketWatch.

Dow Jones до момента регистрира ръст от 1,27% до 11 706,89 пункта, като добивната компания Alcoa Inc. води печелившите с поскъпване от 4,20% на акциите си, а 8 от 10-те подгрупи в индекса са на зелена територия.

Standard & Poor’s 500 напредна с 1,43% до 1 230,28 пункта, като индустриалните компании се представят най-добре.

Акциите на Joy Global Inc. повишиха стойността си с 6,4%, след като компанията за производство на минно оборудване обяви приходи за третото тримесечие, надхвърлили очакванията на анализаторите.

Nasdaq Composite се повиши с 1,35% до 2 610,96 пункта.

По-рано днес бе съобщено, че в частния сектор в САЩ работните места през август са нараснали с 91 000, но под очакванията на експертите, което се отрази слабо на търговията.

„При спада на фондовия пазар, дебата във Вашингтон и понижаването на кредитния рейтинг на САЩ можеше да бъде и много по-лошо“, пишат икономисти от BTIG Economics.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 08.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Печатането на долари върви с колосални темпове. В определен момент САЩ ще обявят фалит. Доларът вече се поддържа изкуствено. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент. Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, тези, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт. Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. Възможно е всичко! Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака "с ***" ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип",птичи грип или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!! На тази "борба" ще може да се отдаде спадащото жизнено равнище на американците. Който има глава да мисли, а който не..... да си я носи за красота!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още