IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силни ръстове на Wall Street след Айрин*

По-добрите данни за потребителските разходи в САЩ през юли също се отразиха позитивно на търговията

17:52 | 29.08.11 г.
Силни ръстове на Wall Street след Айрин*

Със силни ръстове за индексите се води търговията на Wall Street час след началото на сесията, след като тропическата буря Айрин не успя да нанесе толкова сериозни щети в Ню Йорк, колкото се очакваше.

CNBC посочва, че бурята е нанесла щети за 2 - 3 млрд. долара, доста по-малко от първоначално предвижданото.

Въпреки това очакванията са в днешната сесия прехвърлените обеми да не са големи, тъй като на много места в района все още няма ток и има транспортни проблеми. Някои служители на Wall Street не са на работните си места, а и се предполага, че инвеститори по източното крайбрежие в момента са заети с възстановяването на домовете си от стихията.

Оптимизмът на инвеститорите се движи и от данните за потребителските разходи в САЩ през юли, пише MarketWatch.

Dow Jones се покачи с 1,57% до 11 462 пункта, S&P 500 добави 1,82% до 1 198 пункта, а Nasdaq скочи с 2,07% до 2 532 пункта.

Акциите на Bank of America напреднаха с близо 4%, след като финансовата институция обяви, че ще продаде 13,1 милиарда ценни книги в сделка с група инвеститори от Шарлът, Северна Каролина.

Книжата на Pfizer са нагоре с 3,5%, тези на Allstate Corp. поскъпват с над 6 на сто, а на Venoco Inc. - с повече от 34%.

* Актуално към 17.35 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още