IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на американските борси в началото на сесията*

Инвестицията от 5 млрд. долара на Уорън Бъфет в Bank of America не успява да компенсира въздействието на оттеглянето на главния изпълнителен директор на Apple Стив Джобс

18:00 | 25.08.11 г. 2
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси тръгнаха надолу в началото на днешната сесия, макар инвеститорите да приветстваха инвестицията от 5 млрд. долара на легендата в бранша Уорън Бъфет в Bank of America Corp. и обмислят последиците от оттеглянето на главния изпълнителен директор на Apple Inc. Стив Джобс, съобщи MarketWatch.

Изличавайки печалбите при самото откриване, Dow Jones вече губи 0,9% за деня, достигайки 11 216,57 пункта.

18 от 30-те му компонента обаче са на печалба, включително Bank of America, чиито акции поскъпнаха с 18% след обявената инвестиция от страна на Бъфет.

Индексът Standard & Poor’s се понижи с 0,8% до 1 167,83 пункта, като финансовите компании са единственият печеливш до момента от 10-те индустриални групи в него. Компаниите от сектора на комуналните услуги и здравеопазването водят сред губещите.

Индексът Nasdaq отстъпи с 1% до 2 442,36 пункта. По 4 акции на борсата в Ню Йорк повишиха стойността си до момента спрямо всеки 5, които поевтиняха.

Акциите на Apple днес загубиха 1,7% до 369,87 долара за брой.

 

*Актуално към 17,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Дългът на САЩ се изравни с техния БВППроблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г.Но мисля че, все повече и повече хора осъзнават как срещу - Единственият Живот който живеят няма смисъл да се опитват да го приравнят към едни хартийки с финикийски знаци(мулти възпроизвеждащи се). Целта на Федералнитя Резерв е да имат по добра предвидимост на печалбите и тотален контрол върху битието на поробените люде.Кризата може да се реши с крайни мерки от страна на правителството. Но такива няма да бъдат взети тъй като това означава да вкарат Уолстрийт по затворите. А както знае те назначават и президента им и всички други. Но както казва народа - под руско робство оцеляхме, но май тези американци ще ни разтаковат майката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
НАИВHИК
преди 12 години
Та 140 милиона акции на какво са се разменили до 16 часа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още