IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Реформи в наредбите на САЩ се очаква да спестят милиарди на бизнеса

Това би трябвало да помогне за разкриване на допълнителни работни места, смятат от администрацията на президента на страната Барак Обама

20:50 | 23.08.11 г. 1
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

Реформите в разпоредбите, която вече отчасти се прилага, може да спести на американския бизнес до 14 млрд. долара през следващите 5 години, съобщи Кас Сънстийн, съветник на президента на страната Барак Обама, цитиран от MarketWatch.

Според Сънстийн реформата е част от по-мащабен опит за намаляване на разходите за бизнеса, което би му помогнало за създаването на нови работни места. Той обаче не можа да посочи колко нови работни места може да бъдат създадени вследствие на прилаганите мерки.

През последните няколко месеца Обама търси начини за подкрепа на икономическия растеж и намаляване на безработицата от 9,1%, докато рейтингът му намалява преди президентските избори през 2012 г.

Според бизнесмени обаче потопът от нови разпоредби в области като здравеопазване, финанси и околна среда обезсмислят полаганите усилия от Белия дом за намаляване на бюрокрацията, като част от тях обвиняват донякъде прекаленото регулиране за липсата на нови работни места.

Определени бизнес среди са на мнение, че мярката идва твърде късно е в прекалено малък размер, посочва CNBC.

“Според администрацията това е усилие, което си струва да бъде положено за осъществяване на технически промени в регулативния процес, но резултатите от него изглежда нямат материално отражение върху действителното регулаторно бреме, пред което е изправен бизнесът днес“, твърди Бил Ковач, старши вицепрезидент в Американската търговска палата.

Представители на президентската администрация обявиха, че публикуваните днес планове включват 500 регулативни реформи, като голяма част от тях са насочени към подпомагането на дребния бизнес, след които и препоръки към Агенцията за малкия бизнес за одобряване на една електронна апликационна форма с цел намаляване на бумащината.

Според лидера на мнозинството в Камарата на представителите на американския Конгрес Ерик Кантор обявените мерки „не впечатляват“.

От търговската камара пък посочиха, че истинска регулативна реформа трябва да включва опростяване на разрешителния режим и облекчаване на процедурите за получаване на разрешение за започване на проекти, съобразени с въздействието върху околната среда.

На свой ред Сънстийн подчерта, че реформите няма да засегнат правилата за защита на потребителите и тези за защита на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
balkando
преди 12 години
У нас преди избори се откриват пътища :-) а в САЩ - работни места. Ситуацията с бюрокрацията като че ли умишлено наподобява все повече проблемът с бюрокрацията в култовия филм на Джордж Лукас - Междузвездни войни ... :-) :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още