IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските акции търсят посока, след като заличиха повишенията от ранната сесия

Търговията засега се характеризира с ниски обеми и липса на значими новини

20:33 | 17.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции търсят посока, след като заличиха повишенията от ранната сесия

Американските акции търсят посока, след като заличиха повишенията от началото на днешната сесия, която се характеризира засега с ниски обеми на търговия, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) се понижава с 0,2% до ниво от 11 380 пункта, S&P 500 отстъпва с 0,1% до 1 192 пункта, а Nasdaq Composite спада с 0,8% до 2 504 пункта.

Енергийните и финансовите акции са сред най-печелившите сектори в индекса на големите компании S&P 500, докато технологичните губят.

Ръстовете в началото на сесията бяха подпомогнати от няколко добри корпоративни отчета, и след като инвеститорите пренебрегнаха сигналите за нарастващо инфлационно напрежение.

Производствените цени в САЩ
 
през юли отчетоха ръст от 0,4% на месечна и 2,5% на годишна база. Повишението е най-голямото от половин година на месечна база и от две години на годишна, като надхвърли прогнозите.

Според данни на Асоциацията на ипотечните банкери пък, броят на кандидатствалите за ипотеки се е увеличил през миналата седмица, след като лихвите продължават да падат.

„Днес няма големи новини”, коментира Брайън Батъл, вицепрезидент Търговия в Performance Trust Capital Partners. „От месеци насам пазарът се движи от заглавията, а днес такива няма.”

”Парите започват да излизат от позициите в ДЦК, но е трудно да се избере сегмент – финансовите акции малко се посъвзеха, но предстои дълъг път на отласване от дъното и фактът, че не се възстановяват силно е негативен”, посочва Уорън Меърс, брокер в DME Securities.

* Актуално към 20:20

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още