IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody`s понижи краткосрочната си прогноза за БВП на САЩ

Очакванията за второто тримесечие вече са за ръст от 2% спрямо прогнозираните през юли 3,5%, докато за третото тримесечие понижението е от 3,5% до малко над 3%

10:23 | 16.08.11 г.
Moody`s понижи краткосрочната си прогноза за БВП на САЩ

Американската икономика ще нараства с по-бавно темпо в краткосрочен план в сравнение с досегашните очаквания, смятат от международната рейтингова агенция Moody`s, която публикува вчера прогнозата си за ръста на брутния вътрешен продукт на САЩ, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според прогнозата ръстът на американската икономика през второто тримесечие ще бъде 2%, а през третото – малко над 3%.

През юли експертите на агенцията очакваха показателят и за двата периода да бъде 3,5%. В края на предходния месец предварителните оценки за БВП на САЩ през второто тримесечие отчетоха годишен темп на ръст от 1,3% спрямо предходното.

Основната причина за преразглеждането на прогнозата е намаляването на увереността на предприемачите и потребителите заради увеличението на цените на бензина и хранителните стоки, както и дълговата криза в САЩ и Европа.

От Moody`s смятат също, че в момента вероятността за навлизането на САЩ във втора рецесия през следващите 12 месеца е едно към три.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още