IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street приключиха с над 4% спад

Инвеститорите се опасяват, че дълговата криза в Европа се влошава

23:16 | 10.08.11 г. 4
Индексите на Wall Street приключиха с над 4% спад

Сесията на Wall Street приключи със спад на индексите заради опасенията, че дълговата криза в Европа се влошава, пише Bloobmerg. Дори обещанието на Федералния резерв да запази основната лихва близо до нулата, за да подпомогне възстановяването на икономиката на САЩ, не успя да задържи ръста на индексите от вчера.

Dow Jones затвори с понижение от 4,63% до 10 719 пункта, като изтри 520 пункта. S&P 500 приключи търговията със спад от 4,41% до 1 121 пункта. Nasdaq приключи сесията  надолу с 4,09% до 2 381 пункта.

„Това е една спирала надолу“, каза Питър Туз, президент на Chase Investment Counsel във Вирджиния. „Настроенията обаче за светлината в края на тунела не са положителни“, допълни той.

Акциите на Walt Disney Co. паднаха с 8%. Надолу са и книжата на банките, като пазарната оценка на Goldman Sachs Group Inc. и Citigroup Inc. падна с близо 7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
В последно време, статиите и анализите ми изглеждат едни и същи. Борсата пада - виновни са опасенията за задълбочаване на дълговата криза. Борсата се кача - очакванията за дълговата криза са положителни.И така всеки ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Тепърва започва "Голямото падане", което ще бъде, "Като пиано от 10-ия етаж"Цената на златото с нов исторически рекорд 1813,95 долара за тройунция. През последните 2 седмици тенденцията е към трайно повишаване на цените на златото, като прогнозите достигат и до 5 000 долара за тройунция. Цената на златото се качва постоянно защото много страни са изплашени от слабостта на долара и го продават за да купят злато. През последната година търсенето се е увеличило много, а предлагането не. Значи икономисти от цял свят са виждали какво ще стане. Американците яхнаха света за сметка на двете световни войни и особенно втората. Тогава практически целия световен златен запас се премести при тях и единствени имаха цяла и неизтощена икономика. Затова в 1944 беше приета бретон-удската валутна сиситема по която долара имаше твърдо златно съдържание- 35 долара унция. Всички останали валути бяха във валутен борд по отношение на долара- можеш да емитираш собствени пари толкова колкото долари или злато имаш във валутен резерв. При това можеш да обмениш своите долари у ФРС на злато по фиксирания курс. Обаче американците яко печатаха долари и скоро ги напечатаха повече отколкото имаха злато в резервите. Никсън се отказа да обменя доларите на злато в 1971- фактически фалит. Колкото повече повече валута емитира/печати/ дадена централна банка толкова повече се обезценява дадената валута. Това би обезценило долара до цена близка на хартията т.е. едно кило долари=едно кило хартия. Печатането на доларите отдавна надвишава стойността на хартийките. Хартиеният носител не струва НИЩО. Или все още почти нищо. Откъде се взеха толкова електронни пари? Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Ако се въведе нова световна валута, цената на долара ще се понижи до тази на обикновената весникарска хартия т.е. едно кило долари=едно кило хартия. Чака ги инфлация. Дано не станат като Зимбабве, където 2 000 000 000 000 зимбавийски долара е цената на едно яйце. Също ще изчезне и....Фалшивата система основана на измами и банкови манипулации на NYSE, New York Stock Exchange. ВСИЧКО ТАМ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА ........САЩ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЛЪЖНИК В ИСТОРИЯТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Факт е, че цялата система е като един балон който се надува и скоро ще се спука. В обръщение са около 800 пъти повече от всички стоки и услуги, които са произведени в световен мащаб. Много хора си мислят, че заемите идват от депозитите на хората, което е грешка. Всъщност парите, които дават като кредит не идват от депозити, нито от самата печалба на банката, а от самото обещание на кредитополучателя, че ще върне заема. Слагайки подписа си на документите, клиентът гарантира, че ще изплати заема и лихвите или в противен случай ще загуби къщата,колата или друго имущество. Срещу тази гаранция банката просто създава съответното количество пари като го вписва в сметката на кредитополучателя. Преди време количеството на парите(златото) не можело да надвишава количеството на стоките и услугите, които обществото можело да разменя. Така за да се увеличи количеството злато трябвало да бъде открито самото то, да бъде изкопано в някоя златна мина примерно. В настоящето обаче парите буквално се създават с даването на заеми или като Дълг(веднага с подписа на искащия заем). Колкото повече заеми дават банките, толкова по-богати стават самите те. И така лимитът на количеството пари може да е само един сборът на всички дългове на хората, а те са постоянно нарастващи. Вече 60 години САЩ съществуват на кредит. В това отношение те са по-голямо зло даже и от комунизма, защото комунистите поне осигуряваха прехраната на собствения си народ с неговия труд, а тези на гърба на целия свят правеха милиарди. Проблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г. Цялата им финансова система си е чиста пирамида за ограбване на хората. Единственото, което се произвежда в САЩ е оръжие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още