IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи за безработни в САЩ са намалели

Молбите за помощи за безработни през седмицата, приключила на 30 юли, са се понижили с 1000 до 400 хил. - най-ниското ниво за последните 4 месеца

18:21 | 04.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Молбите за помощи за безработни в САЩ са намалели

Първоначалните молби за помощи за безработни в САЩ през последната седмица на юли са се понижили до нива, говорещи за слабо подобрение на трудовия пазар, пише Bloomberg.

Молбите за помощи за безработни през седмицата, приключила на 30 юли, са се понижили с 1000 до 400 хил. - най-ниското ниво за последните 4 месеца, обяви министерството на труда във Вашингтон. Икономисти, участвали в проучване на Bloomberg, прогнозираха,че  молбите ще са около 405 хил. Средната стойност за последните четири седмици също достигна най-ниското си ниво от април.

Вероятно обаче ще е необходим допълнителен спад, преди компаниите да придобият увереност и да започнат отново да наемат хора – процес, който се забави през последните месеци, пише Bloomberg. Според анализаторите утре ще стане ясно, че през юли работодателите са наели 85 хил. нови служители, но това няма да е достатъчно за понижаване на безработицата, която остава над 9%.

„Първоначалните молби за помощи при безработица вървят в правилната посока, което е знак, че ако не друго, нещата на пазара на труда не се влошават допълнително“, казва Дрю Матюс, главен икономист на UBS Securities LLC в Стамфорд, Кънектикът. „Нови работни места се създават, но все още не с темпа, който ще накара хората да се почувстват по-спокойни за икономическата перспектива“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още