IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Негативни настроения движат търговията на Wall Street

Липсата на политически консенсус по въпроса за вдигането на тавана на американския дълг продължава да оказва натиск на пазара

17:58 | 26.07.11 г.
Негативни настроения движат търговията на Wall Street

Търговията на Wall Street се води с превес на негативните настроения във втория ден от седмицата. Малко повече от час и половина след началото на сесията в Ню Йорк Dow Jones пада с 0,54%до 12 525 пункта, S&P 500 отстъпва 0,25% до 1 334 пункта, а  Nasdaq губи минималните 0,07% до 2 841 пункта.

Липсата на политически консенсус по въпроса за вдигането на тавана на американския дълг оказва натиск върху решенията на инвеститорите. Опасенията, че няма да се стигне до решение до 2 август засенчиха новината за добрите приходи на Ford, както и силните данни за потребителското доверие в САЩ.

Индексът на потребителското доверие през юли е нараснал до 59,5 пункта, докато през юни беше 57,6 пункта. Според проучване на Ройтерс сред през юли индексът се очакваше да падне до 56 пункта.

Въпреки това потребителите остават загрижени от ситуацията на пазара на труда. 44,1% от анкетираните американци заявяват, че им е трудно да си намерят работа. През юни подобен отговор бяха дали малко над 43% от участниците в проучването на потребителското доверие.

* Актуално към 17.45 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още