IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения на Wall Street в първата сесия за седмицата

Индексите отстъпиха под влияние на опасенията от намаляване на кредитния рейтинг на САЩ

23:45 | 25.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Понижения на Wall Street в първата сесия за седмицата

Щатските акции се понижиха в първата сесия за седмицата при нисък обем на търговия на фона на продължаващия дебат за дълговия лимит на САЩ, който поражда опасения за намаляване на кредитния рейтинг на страната, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) спадна с 0,7% до ниво от 12 593 пункта – второ поредно понижение, повлечен от Boeing (-1,9%) и Travlers (-1,6%). S&P 500 и Nasdaq Composite отстъпиха с по 0,6% до сътветно 1 337 и 2 843 пункта. Въпреки пониженията в понеделник индексите са на плюс от началото на месеца.

„Рискът от изпадане на САЩ в неплатежоспособност е много малък. По-големият риск се състои в евентуално намаляване на рейтинга на страната, което ще засегне кредитирането”, смята Брайън Батъл, вицепрезидент Търговия в Performance Trust Capital Partners.

"Дори да се стигне до споразумение за вдигане на тавана по дълга в последния момент, ако мерките са временни, с условности или нереалистични, то рейтинговите агенции могат да предприемат действия”, обяснява той.

Междувременно се появиха коментари, че крайният срок за решение по дълга - 2 август, може да се окаже по-гъвкав, отколкото досега се смяташе.

„Корпоративните печалби все още са най-важното нещо и докато те са добри, то и пазарите ще се представят добре”, коментира Джейми Кокс, управляващ партньор в Harris Financial Group.

”Пазарът се подготвя за доста сериозна възможност за ръст към края на седмицата, тъй като според мен ще имаме конкретно решение за дълга преди 2 август”, очаква той.

През настоящата седмица се очаква поне 11 компании да започнат да се търгуват – най-голямата IPO-седмица от ноември 2007. Сред по известните имена Dunkin' Brands планира да емитира 22,3 млн. акции в ценовия диапазон 16-18 долара за брой.

Акциите на производителя на мобилните телефони BlackBerry - Research In Motion, спаднаха с 4,4%, след като компанията обяви, че съкращава 2 хил. работни места като част от плана за свиване на разходите, който беше обявен миналия месец.

Американският лек петрол се понижи с 0,7% до 99,13 долара за барел, а петролът тип Брент отстъпи с 0,4% до ниво от 117,54 долара.

Златото поскъпна с 0,9% до 1 615 долара за унция, отбелязвайки рекорд от 1 622,49 долара по време на сесията, след като инвеститорите се насочиха към него като към сигурно убежище. Среброто се покачи с 0,5% до 40,34 долара

Еврото отстъпи с 0,1% до 1,4376 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се повиши с 0,03 процентни пункта до 3,01%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 12 години
Вижда ли ли сте как Дау Джонс се вдига с 500 пункта за един ден Ако не сте виждали може и да видите Ако проблема с дълга бъде решен дългосрочно чрез орязване на разходите и вдигане на данъците за богатите може и да видите такъв скок на индекса влачен нагоре от банките Боинг Катерпилар големите вериги Апъл и веригите за кафе Старбакс и веригата за лекарства Уолгреенс За едн ден ръст от 4 % на индекса и по -вече за някои от тези компании Струва си нали Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още