IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric отчете 22% ръст на печалбата през второто тримесечие

Финансовият резултат е подпомогнат от засиленото търсене на реактивни двигатели, както и на оборудване за добив на петрол и природен газ

22:23 | 22.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
General Electric отчете 22% ръст на печалбата през второто тримесечие

Печалбата на General Electric е нараснала през второто тримесечие с 21,6% на годишна база до 3,69 млрд. долара, подпомогната от засиленото търсене на реактивни двигатели, както и на оборудване за добив на петрол и природен газ, съобщава Ройтерс.

Печалбата преди извънредни приходи/разходи е 34 цента на акция – малко над прогнозираните от анализатори 32 цента според Thomson Reuters.

Приходите на концерна за периода се понижават с 3,5% на годишна база до 35,63 млрд. долара при очаквания на анализаторите за 34,7 млрд., отразявайки продажбата на мажоритарния дял в NBC Universal на Comcast Corp.

Най-големият американски конгломерат обяви, че резултатите му за тримесечието са били подкрепени още от продажбите на локомотиви, които са компенсирали слабото търсене на вятърни турбини

Общите поръчки на GE са се увеличили с 24% до обем от 189 млрд. долара, посочва главният изпълнителен директор на компанията Джефри Имелт, който е обнадежден за растежа през остатъка от годината и след това.

Индустриалните приходи на компанията извън САЩ се увеличават с 23% на годишна база за периода, надхвърляйки общия ръст на приходите от продължаващи операции, който е 7%.

Според анализаторите това показва, че фокусът на General Electric към развиващите се пазари се отплаща.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още