IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Ню Йорк продължи пропадането

Дълговата криза в Европа и САЩ предизвика вълна от разпродажби

23:21 | 18.07.11 г.
Борсата в Ню Йорк продължи пропадането

Индексите на американската борса увеличиха загубите от миналата седмица заради притесненията около дълговата криза в Европа и преговорите за вдигането на тавана на американския дълг.

В първата за седмицата сесия Dow Jones падна с 0,76% до 12 385 пункта, S&P 500 изгуби 0,81% до 1 305 пункта, а Nasdaq пропадна с 0,89% до 2 765 пункта.

С най-голяма загуба в състава на сините чипове се отчетоха акциите на Bank of America. Книжата на финансовата институция изтриха близо 3 процента, след като Bloomberg съобщи, че вероятно банката ще има нужда от още 50 милиарда долара капиталови резерви.

Дейвид Кели, главен стратег в J.P. Morgan Funds, посочва пред MarketWatch, че политиците от двете страни на Атлантика не обясняват реалността на своите гласоподаватели. „Липсата на лидерство е същ толкова бариера за подобряването на пазарните и икономически перспективи”, коментира Кели.

По думите му, опасенията за задлъжнелите Гърция, Португалия, Ирландия и Испания сега са се прехвърлили и върху Италия.

„Реалността показва, че всяко решение на дълговите проблеми на САЩ трябва да бъде съпроводено от стриктен план за съкращаване на разходите и повишаване на данъците за години напред”, допълва Кели във връзка с дълговата криза в САЩ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още