IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street се озари в зелено

Инвеститорите са окрилени от посланието на Бен Бернанке и положителни данни за китайската икономика

23:42 | 13.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	На Wall Street днес преобладаваше доброто настроение. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

На Wall Street днес преобладаваше доброто настроение. Снимка: Ройтерс

Водещите щатски борси затвориха днешната си сесия на зелено за първи път от четири дни насам, насърчени от данни за китайския икономически ръст и коментар на председателя на Федералния резерв Бен Беранке, предаде MarketWatch.

В свои бележки Бернанке отбелязва, че щатската икономика нараства по-бавно от очакванията и ако това продължи, централната банка е в готовност за прилагане на допълнителни подпомагащи мерки.

Началният ентусиазъм на инвеститорите обаче започна да се изпарява с напредването на търговията.

Dow Jones се повиши с 0.36%  до 12,491 пункта. По-широкият индекс S&P 500 отбеляза ръст от 0.3% до 1,317.72 пункта, а Nasdaq Composite нарасна с 0.5% до 2,796.

„Инвеститорите си имат своите причини да търгуват предпазливо. Те все още не предприемат голямо рали, като онова в последните дни на юни“, отбелязва Кен Тауър, старши анализатор в базирания в Джърси Quantitative Analysis Service.

Още вчера, след края на търговията, производителят на електронни игри Electronic Arts обяви ново придобиване. Компанията ще закупи PopCap Games, а сделката е на стойност 1,3 млрд. долара. Бяха потвърдени и годишните финансови очаквания на концерна. С оборот от 3,75 до 3,95 млрд. долара компанията очаква чиста загуба между 70 и 90 цента на акция.

Kinetic Concepts също се намира пред милиардна сделка. Компанията за медицинска техника вероятно ще бъде придобита от инвеститорски консорциум, в който участват Apax Partners и дъшерни дружества на Canada Pension Plan Investment Board и Public Sector Pension Investment Board за общо 6,3 млрд. долара. В течение на транзакцията акционерите на Kinetic Concepts ще получат по 68,50 долара за акция. Книжата на компанията отчетоха спад от 5,7%.

Акциите на застрахователя Allstate се повишиха с 0,9, след като стана ясно, че компанията очаква загуби за юни 2011 в размер на 0,3 млрд. Долара преди данъци заради 13 застрахователни събития през месеца.

Медийният концерн News Corp. се отказа от планираното пълно придобиване на British Sky Broadcasting (BskyB). News Corp., който вече държи 39% от акциите на BskyB и през март получи зелена светлина от британските власти за пълно придобиване, обяви късно в понеделник, че се отказва от сделката. Акциите се повишиха с 3,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още