IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама ще преговаря за дълговия таван с 8 водещи демократи и републиканци

Преди днешната среща се появиха слухове, че Обама е готов да обещае 4 трлн. долара съкращения на разходите през следващите 10 години

21:20 | 07.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Обама ще преговаря за дълговия таван с 8 водещи демократи и републиканци

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че законодателите и от двете партии са съгласни колко е важно да бъде повишен таванът на държавния дълг до 2 август и съобщи, че ще ги събере отново в неделя, за да започнат по същество трудния пазарлък, необходим за постигане на споразумение.

Обама направи изявлението днес в Белия дом след среща с осемте водещи републиканци и демократи в Камарата на представителите и Сената. По думите му срещата била конструктивна и откровена и лидерите на Конгреса демонстрирали дух на компромис и желание да решат проблемите в името на благото на американския народ, но подчерта, че страните са все още далеч в позициите си по широк кръг въпроси, съобщава Асошиейтед прес.

Предстоят трудни преговори през следващите седмици. Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено, добави президентът. Консервативните републиканци в Камарата на представителите се против вдигането на лимита на дълга, като искат да бъдат направени съкращения във федералните разходи, преди да се съгласят да обсъждат мярката.

Преди днешната среща се появиха слухове, че Обама е готов да обещае 4 трлн. долара съкращения на разходите през следващите 10 години - поне два пъти повече, отколкото предлагаше досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още