IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на американските борси в началото на сесията*

Отстъплението при технологичните компании заради намалели приходи натисна пазара надолу

18:23 | 24.06.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси се понижиха в началото на борсовата сесия днес, притискани от слабите приходи на две от големите компании в технологичния бранш, съобщи AP.

Акциите на Micron Technology Inc. се сринаха с 14%, след като от компанията обявиха, че по-слабите продажби на компютърни чипове са засегнали приходите й, които са доста под очакваните от анализаторите.

Акциите на Oracle Corp. загубиха 4% от стойността си след рязък спад в продажбите на нейния хардуер.

С акциите на останалите компании от бранша се случи същото – тези на Cisco Systems Inc. понижиха стойността си с 1,3%, докато на Microsoft Corp. загубиха 1%.

Акциите на компанията за производство на лекарства Pfizer Inc. загубиха също 1% от стойността си, след като правителството отхвърли молбата й за продажба на ново болкоуспокоително.

Индексът Dow Jones губи 0,34% до 12 009,01 пункта.

S&P 500 се понижава с о,29% до 1 279,82 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 0,89% до 2 662,75 пункта .

Неприятните новини от компаниите в технологичния бранш затъмниха слабото подобрение в икономическия растеж на страната за първото тримесечие, където коригираните данни дадоха 1,9% ръст на брутния вътрешен продукт спрямо предварително обявените 1,8%. Икономистите очакват леко подобрение през второто тримесечие.

Правителството съобщи, че бизнесът е увеличил поръчките за дълготрайни стоки с 1,9% през май след резкия спад през април. Поръчките са се увеличили най-вече в индустрията, оборудването и самолетите.

Американското икономическо възстановяване се забавя от април насам, което се отрази в спад на борсите през 6 от изминалите оттогава 7 седмици.

Последните съобщения за жилищата, пазара на труда, производството и продажбите на дребно бяха за спад във всички тези сектори.

Дълговата криза в Гърция и опасенията от забавяне на китайския икономически растеж също натискат пазарите надолу.

Акциите на Newell Rubbermaid Inc. повишиха стойността си с 2%, след като компанията късно вчера назначи за главен изпълнителен директор Майкъл Полк от Unilever. Той е член на борда на директорите на Newell от 2009 г., а анализаторите одобриха избора.

*Актуално към 18,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още