IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Минимален ръст за Dow Jones след неколкократна смяна на посоката на движение

Оптимистичните настроения на Wall Street взеха превес в началото на сесията, но новините около Гърция бързо охладиха ентусиазма

23:20 | 13.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Борсовата сесия на Wall Street в понеделник премина с неколкократна смяна на посоката на движение на водещите индекси. В крайна сметка обаче Dow Jones Industrial Average и Standard&Poor’s 500 приключиха търговията с минилани повишения, пише Ройтерс.

Повод за оптимизъм в началото на търговията дадоха новини за придобивания на компании на американския пазар. Те дадоха тласък на позитивните настроения, които обаче бързо се стопиха след решението на S&P да сложи на Гърция най-ниския кредитен рейтинг в света.

Индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average направи опит да премине над нивото от 12 000 пункта, изгубено в края на миналата седмица. Те обаче се оказаха неуспешни, като показателят напредна с минималните 0,01 на сто до 12 953 пункта.

Широкият индекс S&P 500 добави 0,07 на сто до 1 271,83 пункта, а Nasdaq Composite се понижи с 0,15 на сто до 2 639,69 пункта.

Една от обявените днес сделки е свързана с намеренията на Wendy's/Arby's Group да продаде контрола върху бизнеса на Arby's на компания за дялови инвестиции, притежаваща франчайз модели за бързо обслужване. Освен това VF Corp., сред чиито марки са Wrangler и The North Face, ще придобие производителя на обувки Timberland за над 2,2 млрд. долара.

Първата сесия за новата седмица завърши с рязък спад в цената на петрола на борсата в Ню Йорк. Котировките на златото и среброто също се понижиха сериозно заради опасенията за глобалния икономически растеж.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още