IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отглеждането на дете в САЩ струва близо 230 хил. долара

Разходите за отглеждане на дете са нараснали с 2% спрямо 2009 г. предимно заради поскъпването на транспорта, образованието и здравните услуги

14:00 | 11.06.11 г.
Отглеждането на дете в САЩ струва близо 230 хил. долара

Родителите със средни доходи в САЩ, чиито деца са родени през 2010 г., могат да очакват, че ще похарчат 226 920 долара за отглеждането им през следващите 17 години, сочи държавен доклад, цитиран от Ройтерс.

Годишният доклад на щатското министерство на земеделието „Семейни разходи за деца“ се ползва като орентиер при определянето на средствата, отпускани за отглеждане на дете.

Разходите за отглеждане на дете са нараснали с 2% спрямо 2009 г. предимно заради поскъпването на транспорта, грижите за децата, образованието и здравните услуги, посочват от министерството.

В доклада се оценяват също и други домакински разходи, свързани с отглеждането на дете, като жилище, храна и облекло.

За семействата с по-ниски доходи, като каквито се разглеждат тези с доходи под 57 600 долара на година, родителите могат да очакват да похарчат общо 163 440 долара, докато детето завърши гимназия. Семействата, които печелят над 100 хил. долара, вероятно ще похарчат около 377 хил. долара.

Жилището неизменно е най-голямото перо в разходите за отглеждане на дете, като формира 31% от общите разходи на семействата със средни доходи. Следват разходите за детски грижи и образование.

Географски погледнато, разходите за отглеждане на дете може да варират с до 2500 долара на година, като най-скъпи са градовете в североизточните щати, а най-евтини – селските райони в южните.

Когато министерството публикува доклада за първи път през 1960 г., разходите на семейство със средни доходи са били 185 856 долара, измерени в долари през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още