IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Не очаквайте ново вливане на ликвидност от страна на Фед

Ръководителят на американската централна банка ясно е показал, че подобни спекулации са заблуда, смята Дейвид Коток

15:42 | 09.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Анализатор: Не очаквайте ново вливане на ликвидност от страна на Фед

Ръководителят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке даде ясно да се разбере, че не се предвижда трети пакет от стимули за финансовия сектор по време на пресконференцията си във вторник, категоричен е главният инвестиционен стратег на Cumberland Дейвид Коток пред CNBC.

Поради тази причина пазарните участници трябва да пренастроят вижданията си и да не очакват нови мерки за увеличаване на ликвидността.

„Посланието на Бернанке се състои в това, което не бе казано – той можеше да сигнализира по половин дузина начини за промяна на политиката. Бернанке обаче избра да каже, че има слабости, че ще има забавяне, така че не бива да се очаква нова програма от стимули“, обяснява Коток.

Според него пазарите се лъжат, ако очакват нова програма по вливане на ликвидност.

„Бернанке нямаше да може да изключи такъв сценарий, ако се намирахме в повторна рецесия, имаше глобален шок или серия от събития, които да предизвикат ново вливане на ликвидност“, посочва специалистът.

„Това, което Бернанке казва, което Фед казва, е че препятствията пред допълнителните стимули са много високи и че информацията, с която разполагаме, както и пазарните настроения, показват, че няма да ги получим“, категоричен е Коток.

Според него високите цени на петрола не са предизвикани от предишните програми за увеличаване на ликвидността, а по-скоро от проблемите в Близкия Изток и търсенето в Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lozkhris
преди 13 години
Пълни глупости !! Разбира се, че петролът е висок заради предишните стимули !! Че то това е основната цел !! Къде отиват печатаните пари - при хората от улицата ли?! Проблемите в Близкия Изток също са подкладени нарочно от САЩ. Целта е цените на петрол и злато да се повишат, в целия свят да се покачи инфлацията, а ФЕД да тръби, че в Америка няма такава, защото "цената на петрола не оказва влияние върху инфлацията" - цитирам Дъдли..... Ако това не е наглост, не знам кое може да е....Не разбираме ли? Просто иде нова криза - Обама трябва да се преизбере / както Никсън преди 40 години/, американският дълг трябва да се понамали, няколко еврейски акули от Уол Стрийт трябва да сложат още някой и друг милиард в банковите си сметки...Дано да е жив и здрав Пол Волкър, защото след изборите догодина май ще трябва да сменя Бернанке.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още