IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическият растеж в 4 от 12-те региона на Фед се забавя през май

Данните от т. нар. „Бежова книга” на щатската централна банка потвърдиха лошите икономически показатели напоследък

22:29 | 08.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Икономическият растеж в 4 от 12-те региона на Фед се забавя през май

Икономическият растеж се забавя в 4 от 12-те региона на Федералния резерв, показва последното икономическо изследване на американската централна банка, известно като „Бежовата книга”.

Докладът е по-предпазлив от предходните няколко, отразявайки слабия растеж на икономиката през първото тримесечие, който продължава през април и май, съобщава MarketWatch.

Вчера председателят на Фед Бен Бернанке се изказа негативно относно възстановяването на американската икономика. 

Бежовата книга сочи забавяне на растежа в регионите на Филаделфия, Ню Йорк, Атланта и Чикаго, като ускоряване е отчетено само в Далас, а в останалите региони темпът се запазва.

В много от регионите потребителите са разполагали с по-малко средства за харчене заради повишените цени на храните и енергията.

Както се очакваше, известно забавяне на активността бе регистрирано в промишления сектор, като собстениците на предприятия са по-малко уверени в икономическите перспективи.

Секторът на услугите – информационни технологии и бизнес и професоинални услуги – се развива със стабилни темпове, показват данните на Фед.

Смята се, че пазарът на труда постепенно се подобрява. Работните места в неселскостопанските сектори на икномиката обаче нараснаха само с 54 хил. през май.

Фирмите в повечето региони са изпитали трудности в прехвърлянето на по-високите разходи за суровини към крайните си потребители, констатира докладът.

В жилищния сектор единствено наемният пазар е показал съживяване, селското стопанство е било засегнато тежко от скорошните бури, а банките са улеснили условията си за кредитиране.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още