IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петъчни повишения на щатските индекси намалиха седмичните загуби

Dow Jones и S&P 500 регистрираха четвърти пореден седмичен спад

23:30 | 27.05.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Щатските индекси приключиха петъчната сесия с умерени повишения, но записаха седмични загуби под натиска на последните икономически данни, предаде MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,3% до 12 441,58 пункта в петък. За седмицата индексът на сините чипове се понижи с 0,6%, като това е четвърта поредна седмица на спад за индекса.

S&P 500 се повиши с 0,4% до 1331,10 пункта в петък, като всички 10 сектора отбелязаха ръст. За седмицата S&P 500 падна с 0,2% и това също е четвърта седмична загуба за него.

Nasdaq Composite добави 0,5% до 2796,86 пункта. Индексът бележи понижение от 0,2% за цялата седмица, което е втори пореден седмичен спад.

Акциите получиха известна подкрепа през деня от индекса на Университета в Мичиган на потребителското доверие за май, който нарасна повече от очакванията.

Разочароващият спад от 11,6% на планираните жилищни продажби през април обаче „отне от вятъра на положителните данни за потребителското доверие”, коментира пред CNN Money Марк Падо, пазарен стратег в Cantor Fitzgerald.

Като цяло този месец е труден период за щатските акции, като оптимизмът заради положителните корпоративни резултати се намалява от признаци, че икономиката може би навлиза в бавен етап.

Финансовите пазари в САЩ ще останат затворени в понеделник заради Деня на загиналите във войните, който е национален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още