IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шийла Беър призова Конгреса на САЩ да вдигне дълговия лимит на страната

Необслужването на задълженията на САЩ ще се окаже с „катастрофални” последици, смята председателят на FDIC

23:00 | 26.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Шийла Беър призова Конгреса на САЩ да вдигне дълговия лимит на страната

Председателят на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) призова Конгреса на САЩ да вдигне дълговия лимит на страната, за да избегне „катастрофа”, съобщава Ройтерс.

Шийла Беър, която се оттегля от ръководния пост през юли, заяви пред Конгреса, че е загрижена за дълга.

”Техническото необслужване на задълженията на САЩ ще се окаже с „катастрофални” последици”, е казала тя.

”Доверието на инвеститорите в щатските ДЦК е жизненоважно за американската и глобалната финансова стабилност и не може да се приеме за даденост”, посочва тя. „Това доверие е базирано единствено на увереността, че управляващите ще направят всичко необходимо страната да обслужва задълженията си.”

„Всеки сигнал за противното рискува да разруши неприкосновеното доверие, което инвеститорите от цял свят имат в Америка повече от два века. Призовавам Конгреса да затвърди това доверие, като се ангажира с подобаващо увеличение на дълговия лимит”, апелира Беър.

Тя е заявила също така, че новите капиталови стандарти, които се въвеждат за най-големите банки в света трябва да се осланят на акционерния капитал, а не на по-несигурния конвертируем дълг.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още