IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

General Motors открива нови 2500 работни места

Новите служители ще работят във фабрика за Chevrolet Volt край Детройт

20:56 | 25.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p align="LEFT">
	Служители на General Motors във фабриката на концерна в Толедо (Охайо). <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служители на General Motors във фабриката на концерна в Толедо (Охайо). Снимка: Ройтерс

Американската автомобилостроителна компания General Motors открива 2500 работни места в завода си край Детройт, който произвежда електрическия автомобил Chevrolet Volt, предадоха информационните агенции.

Компанията планира да инвестира 69 млн. долара в завода и да пусне още две смени на работа, за да може да произвежда новия средно голям автомобил Chevrolet Malibu и големия седан Impala.

Не всички новооткрити места ще бъдат заети от нови работници, уточнява AP. В САЩ General Motors има около 1300 временно освободени служители, които чакат отново да бъдат повикани на работа. На 10 май концернът вече обяви, че ще създаде или запази около 4000 работни места, като инвестира 2 млрд. долара в 17 завода от 8 щата, припомня AP.

Междувременно концернът обяви и резултатите си за първото тримесечие. Според тях за първите три месеца на годината GM е продал с 2,3 млн. повече коли от всеки свой конкурент и по този начин се е върнал на върха в бранша. Преди всичко продажбите на малки и икономични коли са се погрижили General Motors да отбележи най-доброто си представяне от 1990 г. насам. Но и големите джипове и пикапи също пълнят подобаващо касата на концерна, предаде Ройтерс.

Заради по-голямото търсене в САЩ и Китай приходите са се повишили с 15%, а печалбата – с повече от 3 пъти на 3,21 млрд. долара. Само продажбите на дяловете в поддоставчика Delphi и Ally Financial са донесли 1,9 млрд. долара в бюджета на GM. Оперативната печалба на концерна почти се е удвоила до 3,53 млрд. долара.

Концернът вижда своето бъдеще в Китай. Там GM иска да вложи около 7 млрд. долара през последните пет години, за да удвои до 2015 г. продажбите до 5 млн. автомобили. Концернът реагира и на растящото търсене в Индия. Там General Motors ще вложи до края на 2012 г. 500 млн. долара, за да повиши продажбите на 450 000 коли годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още