IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разнопосочен старт на борсовата сесия на Wall Street

Цените на суровините продължават потъването си и днес, като среброто потъва с над 3 на сто след спада си от 7% вчера

19:36 | 12.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Разнопосочен старт на борсовата сесия на Wall Street

Водещите борсови индекси на американския пазар започнаха деня с разнопосочно движение, като тези настроения продължават и в средата на сесията.

Под натиск са представителите на добивния сектор, тъй като и днес продължават разпродажбите при петрола и металите.

Широкият борсов индекс S&P 500 се повишава с минималните 0,02 на сто до 1 342 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average пък се движи със спад от 0,05 на сто до 12 623 пункта.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,2 на сто до 2 851 пункта.

Акциите на Cisco Systems губят 5 на сто днес. Причина за това е отчетът на дружеството, който показа 18% спад на печалбата и понижени прогнози за печалбата за годината.

Цените на суровините продължават спада си и днес, като среброто потъва с над 3 на сто след спада си от 7% вчера, при петрола също мечките имат превес и котировките трайно остават под 100 долара за барел.

„Наглед несвързани пазари се движат в еднаква посока, което подсказва, че зад това стои спекулативен капитал, а не фундаментален проблем. С други думи, хедж фондове продават акции, за да покриват маржин коловете си”, обяснява Джак Аблин от Harris Private Bank за Market Watch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още