IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските борси потеглиха надолу

Слабите финансови резултати на Walt Disney и енергийните компании са с основен принос за спада

23:40 | 11.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След три поредни дни на ръст Wall Street приключи търговията в сряда с минус. Основна причина за това са спадовете при акциите на най-голямата американска фирма в развлекателния бизнес Walt Disney и на енергийните компании.

Според играчите на борсата акциите на ExxonMobil и Chevron пострадаха заради чувствителното понижаване на цените на петрола. „Стойността на петрола пада и това се отразява днес на акциите от енергийния сектор“, казва анализаторът Гири Черукури, цитиран от Handelsblatt. Акциите на Chevron загубиха 2%, а тези на Exxon - 2,1%.

Освен това повишаването на инфлацията в Китай също доведе до безпокойството на инвеститорите. Те се опасяват, че правителството в Пекин ще предприеме нови мерки за охлаждане на конюнктурата. И тъй като това би могло да забави и световния икономически ръст, много от чувствителните към конюнктурата акции отбелязаха спад.

Сериозен спад регистрира и интернет концернът Yahoo. Акциите загубиха повече от 7% от стойността си. Преди това стана ясно, че намерението на компанията да контролира по-силно китайския онлайн търговец Alipay, най-популярната разплащателна система в Китай, е пред провал.

Книжата на General Motors загубиха един процент, след като автомобилостроителят обяви, че ще върне в заводите си 4500 автомобила заради проблеми с чистачките.

За сметка на това на търсене се радваха акциите на Johnson & Johnson,които поскъпнаха с 1,1%.

Dow Jones Industrial Average загуби 1,02% от стойността си до 12.630,03 пункта. S&P 500 спадна с 1,11% на 1 342,08 пункта.

Технологичният Nasdaq Composite загуби 0,93% до 2 845,06 пункта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 14.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още