IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси се понижиха заради трудовия пазар и суровините

Разпродажбите бяха концентрирани в енергийния сектор и това повлече целия пазар надолу, коментира анализатор

23:23 | 05.05.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси се понижиха рязко в четвъртък за втори ден  заради слабите данни за трудовия пазар и разпродажби на пазарите на суровини.

Dow Jones Industrial Average падна с 1,1% и приключи сесията на ниво от 12 584,17 пункта, което е най-голямата му загуба на пунктове от 18 април. S&P 500 загуби 0,91% до 1335,10 пункта, а Nasdaq се понижи с 0,48% до 2814,72 пункта.

Широкото оттегляне беше породено от слабостта на акциите на енергийните компании, след като цената на петрола се срина с 8% под 100 долара за барел. Това е най-големият еднодневен спад от април 2009 г.

„Разпродажбите бяха концентрирани в енергийния сектор и това повлече целия пазар надолу”, коментира пред CNN Money Ник Каливас, вицепрезидент финансови проучвания в MF Global.

Инвеститорите бяха предпазливи в очакване на петъчния доклад на щатското Министерство на труда.

Според икономисти, анкетирани от CNN Money, се очаква докладът да покаже, че работодателите са наели 185 хил. служители през април. Нивото на безработица се прогнозира да остане непроменено на 8,8%.

По-рано днес стана ясно, че броят на американците, подали молби за помощи при безработица за първи път са скочили рязко миналата седмица. От Министерството на труда обясниха увеличението със сезонни аномалии, но молбите за помощи напоследък нарастват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 05.05.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още