IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разпродажби на Wall Street в началото на сесията*

Негативните икономически новини и разпродажбите на благородни метали натиснаха индексите надолу

19:05 | 04.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Разпродажби на Wall Street в началото на сесията*

Борсовите индекси в САЩ стартираха сесията в сряда на отрицателна територия, като и трите основни индекси губят по близо процент в сутрешната търговия. В основата на понижението са представителите на енергийния сектор и добивната индустрия, тъй като през последните дни суровините са поставени под силен натиск.

Почти в средата на сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,9 на сто до 12 696 пункта. Спадът за деня надхвърля 100 пункта, пише АР.

Широкият индекс S&P 500, както и Nasdaq Composite, също губят по 0,9 на сто – съответно до 1 335 и 2 817 пункта.

За отстъплението на индексите допринасят новините от САЩ, които днес не са особено обнадеждаващи за състоянието на икономиката на страната. Частният сектор е забавил темпа на създаване на работни места, което е сигнал, че икономическият растеж също може да се забави, коментират анализатори.

Освен това се появиха и сигнали за проблеми в сектора на услугите, където активността също се забавя. Този сектор е от особено значение за икономиката на САЩ, тъй като той съставлява над 75% от брутния вътрешен продукт на страната.

И днес особено атрактивна е търговията със сребро, като металът потъва с над 6 на сто. По този начин загубата му за последните дни се увеличава на над 17 на сто. Златото също губи позиции, поевтинявайки с 1,4 на сто.

*Актуално към 19:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още