IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ заведоха дело срещу Deutsche Bank за измами с ипотечни кредити

Според обвинението, чрез схемата Deutsche Bank AG е печелила от препродажбата на ипотеки, а администрацията е загубила 386 млн. долара

20:52 | 03.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ заведоха дело срещу Deutsche Bank за измами с ипотечни кредити

Щатските власти съдят  Deutsche Bank AG и дъщерно дружество на банката за систематични измами с ипотеки, които е трябвало да бъдат включени в застрахователна програма на правителството, пише Wall Street Journal. Според обвинението, чрез схемата Deutsche Bank AG е печелила от препродажбата на ипотеките.

Съединените щати и федералният прокурор на Ню Йорк Прийт Бхарара започват съдебно преследване срещу Deutsche Bank и нейния филиал за ипотечни кредити MortgageIT по обвинение, че многократно са лъгали, за да участват в правителствени програми за избор на заеми с държавни застраховки.

След като са били включени в програмата двете звена са избирали по непредпазлив начин ипотечни кредити в нарушение на правилата на програмата, тъй като те се на знаели изобщо дали кредитополучателите са в състояние да изплащат вноските си по кредитите.

Затова американските власти искат да получат обезщетение за свързаните с програмата за правителствени застраховки програми за ипотечни кредити, предназначени за най-бедните домакинства. Те искат да получат обезщетения и лихви на стойност, която предстои да бъде определена.

В отговор на тези твърдения Дойче банк заяви, че ще се защитава енергично срещу неоснователните според нея обвинения. Deutsche Bank DB се раздели с 1,44% след новината за заведеното срещу нея дело.

Федералната застрахователна програма Federal Housing Administration е изплатила застрахователни полици за повече от 386 млн. долара, поради одобрени от Deutsche Bank и MortgageIT ипотеки, които всъщност не са отговаряли на изискванията за участие в програмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още