IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рали в края на сесията прати Dow Jones на 3-годишен връх

Смятаният за технологичен индекс Nasdaq Composite достигна най-високата си стойност за последните 10 години

23:14 | 28.04.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Активизиране на купувачите в края на борсовата сесия изведе индексите на Wall Street до солидни повишения. Като резултат от това индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average достигна най-високата си стойност за последните три години, пише Ройтерс.

Dow Jones добави 0,6 на сто в днешната сесия, достигайки 12 763 пункта. Широкият индекс S&P 500 пък добави 0,36 на сто до 1 360,48 пункта, което представлява ръст от над 100% спрямо дъното на показателя от 9 март 2009 година.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite напредна най-скромно днес – с 0,1 на сто до 2 872,53 пункта. По информация на Ройтерс това е най-високото ниво на индекса за последните 10 години.

Днес бяха публикувани данните за брутния вътрешен продукт на САЩ за първото тримесечие на годината. Те показаха значително забавяне на растежа на икономиката до 1,8 на сто на приравнена към годишна основа база, което се оказа под прогнозите на анализаторите.

Сред основните корпоративни новини днес бяха отчетите на водещи американски компании като ExxonMobil, Pepsi и Procter&Gamble. Най-силен от трите се оказа отчетът на Exxon, като компанията е постигнала близо 11 млрд. долара печалба през първото тримесечие на годината.

Печалбата на Pepsi пада с над 20 на сто, което обаче не предизвика негативни настроения, тъй като през първото тримесечие на миналата година положителният резултат на компанията бе подкрепен от значителен еднократен ефект.

При Procter&Gamble настроенията са най-противоречиви, тъй като компанията постига ръст на печалбата си, но показва значителна предпазливост в прогнозите си за следващите тримесечия.

На пазарните настроения днес се отразяват и вчерашните новини около заседанието на ръководителите на Федералния резерв на САЩ. След него стана ясно, че затягането на монетарната политика все още не стои на дневен ред.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
kravata_mu
преди 13 години
проверявал ли си кои компании попадат в него?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Ajax4o
преди 13 години
"Смятаният за технологичен индекс Nasdaq Composite" те го СМЯТАТ защото е ТАКЪВ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
М-даа... За някои кризата приключи окончателно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още