IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плаха търговия на Wall Street преди изявлението на Бернанке*

Очаква се шефът на Федералния резерв да даде повече яснота за бъдещето на монетарната политика тази вечер

18:14 | 27.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Плаха търговия на Wall Street преди изявлението на Бернанке*

Борсовата сесия на Wall Street започна доста плахо, като индексите остават почти без промяна спрямо нивата си от петък. Това се случва в очакване на изявлението на ръководителя на Федералния резерв Бен Бернанке, който ще говори по-късно днес след края на двудневната среща на ръководството на централната банка.

„Това, което иска Бернанке, е гъвкавост и вероятно днес той ще бъде възможно най-потаен в опитите си да не даде категорично становище“, коментира Питър Бууквар, стратег в Miller Tabak, цитиран от MarketWatch.

Час и половина след старта на днешната сесия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с минималните 0,05 на сто до 12 589,92 пункта.

По-активна е търговията с акциите на Boeing след обявените по-рано днес 13% увеличение на печалбата на компанията за първото тримесечие на годината.

Широкият индекс S&P 500 губи 0,15 на сто до 1 345,14 пункта, докато Nasdaq Composite се понижава с 0,07 на сто до 2 845,59 пункта.

Сред по-важните икономически новини от деня е ръстът на поръчките на дълготрайни стоки. Индексът на поръчките се увеличава с 2,5 на сто през март, което е трето поредно повишение за показателя.

Към 18:00 часа петролът се движи със спад от 0,3 на сто на борсата в Ню Йорк до 111,86 долара за барел, а златото поскъпва с 0,3 на сто до 1 508 долара за тройунция.

*Актуално към 18:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 27.04.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още