IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земетресението в Япония удари печалбата на Coca-Cola

Компанията се е лишила от значителни доходи заради природните катаклизми в Страната на изгряващото слънце

16:59 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Американският гигант в производството на безалкохолни напитки Coca-Cola отчете по-ниска от очакваната печалба за първото тримесечие на годината. Като основна причина за това от компанията изтъкват земетресението и последвалото цунами в Япония, които са предизвикали силен спад в потреблението на продуктите й, съобщава CNBC.

Печалбата на Coca-Cola за първите три месеца на годината е 1,9 млрд. долара, или 82 цента на акция. За същия период на миналата година печалбата на компанията беше 1,61 млрд. долара, или 69 цента на акция.

При изключването на еднократните ефекти положителният резултат на Coca-Cola за периода е 86 цента на акция, което е под пазарните прогнози. Те бяха за печалба от 87 цента на акция.

От компанията обясняват, че пропуснатите заради природните катаклизми в Япония продажби се равняват на един допълнителен цент печалба на акция.

Като обем, продажбите на Coca-Cola нарастват с 6 на сто през тримесечието на годишна база. Увеличени обеми се отчитат във всички региони, в които компанията оперира.

След публикуването на отчета акциите на Coca-Cola губят 2,2 на сто до 66,25 долара за един брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още