IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan изтегля 200 хил. коли заради риск от корозия

Мярката касае Infinity QХ4, произведени между 1997 -2003 г. и Pathfinder, произведени от 1996 до 2004 г.

20:42 | 25.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Nissan изтегля 200 хил. коли заради риск от корозия

Японският автомобилен конструктор Nissan изтегля от САЩ почти 200 000 автомобила заради евентуален риск от корозия, която може да доведе до прекъсване на оста на волана, предаде Франс прес.

Мярката касае 195 991 коли Infinity QХ4, произведени в интервала 1997 -2003 г., както и модели Pathfinder, произведени в интервала 1996 - 2004 г.

Според компанията при моделите има пролука, която позволява на солта, използвана за размразяване на пътищата, както и на снега, да се натрупват близо до мястото, където лежи оста на волана, да причинят корозия и да създадат потенциален риск от скъсване на оста. Това може да доведе до загуба на контрола върху посоката и да причини катастрофа, се казва в съобщение на компанията.

В същото време Международната рейтингова агенция Standards & Poor's понижи прогнозата си за кредитния рейтинг на японските автомобилостроителни концерни Toyota, Honda и Nissan с една степен до "негативна", се посочва в съобщение на агенцията.

След опустошителното земетресение от 11 март и последвалата го вълна цунами японската автомобилостроителна промишленост значително намали обема на производството си.

"Сегашното понижение на кредитната перспектива на трите компании отразява мнението ни, че свиването на производството ще има дългосрочни последици и ще се изрази в загуба на части от пазарния дял", отбелязват анализатори на Standards & Poor's.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още