IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ поеха надолу заради разочароващия старт на сезона на отчетите

Акциите на Alcoa бяха най-губещите от състава на Dow Jones и днес изгубиха над 6 на сто

23:21 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ поеха надолу заради разочароващия старт на сезона на отчетите

Борсовата сесия на Wall Street приключи с понижение за основните индекси. За негативните настроения допринесоха разочароващият отчет на Alcoa, с който вчера бе даден старт на сезона на отчетите, както и негативните очаквания на Международния валутен фонд за икономиката на САЩ, пише MarketWatch.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,95 на сто до 12 264 пункта. Най-губещият компонент от показателя бяха именно акциите на Alcoa, които загубиха над 6 на сто от стойността си.

Широкият индекс S&P 500 заличи 0,8 на сто днес, като приключи сесията при 1 314 пунтка. Индексът Nasdaq Composite пък се понижи с 0,96 на сто до 2 745 пункта.

Днес петролът загуби над 3 на сто от стойността си в рамките на търговската сесия в Ню Йорк, като за последните два дни отстъплението на суровината вече е над 5,7 на сто. Същевременно златото поевтинява с около процент спрямо понеделник до 1 454 долара за тройунция.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че търговският дефицит на страната се свива в сравнение с януари, но остава значително над стойностите си отпреди година. Вносът пада за първи път през последните четири месеца през февруари, а износът намалява в сравнение с рекордните си нива от януари.

Преди началото на днешната сесия законотворците в САЩ разкриха конкретните съкращения, които ще бъдат приложени в държавните разходи до 30 септември, когато настъпва края на текущата за страната фискална година, пише CNNMoney.

Федералните разходи ще бъдат намалени с 40 млрд. долара, което ще засегне широк спектър от програми и услуги, включително високоскоростния железопътен транспорт, спешната първа помощ и националната фондация за изкуства в САЩ.

Сред по-съществените икономически данни за деня е новината, че бюджетният дефицит на САЩ продължава да расте, въпреки усилията на правителството. През март отрицателното салдо в бюджета е било 188 млрд. долара, а за първите шест месеца на фискалната година то е 829 млрд. долара, или с 16% повече спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още