IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смутът на азиатските борси се пренесе и на Wall Street

Новините около ядрената криза в Япония и разочароващите отчети на Alcoa понижиха с около 1% индексите в началото на сесията

17:48 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Снимка: sxc.hu

Борсовите индекси в САЩ се насочиха рязко надолу в началото на днешната сесия, след като червена вълна заля азиатските и европейските борси в отговор на съобщението, че японските власти са повишили нивото на ядрената криза в АЕЦ Фукушима-1 до максималната седма степен.

Инвеститорите бяха разочаровани и от финансовите резултати на американския производител на алуминий Alcoa, които дадоха начало на отчетния сезон на Wall Street.

Акциите на Alcoa поевтиняват с 5,4% до 16,82 долара на Нюйоркската фондова борса, защото обяви по-слаби от очакваното приходи за първото тримесечие на тази година.

Час след началото на сесията индексът на 30 от най-големите и ликвидни акции на Wall Street – Dow Jones IA, пада с 0,9% до 12 271 пункта. Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,8% до 1 314 пункта, докато Nasdaq Composite отстъпва с 0,9% до 2 748 пункта.

Сесията в понеделник завърши с минимални изменения на индексите в очакване на началото на новия отчетен сезон.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че търговският дефицит на страната се свива в сравнение с януари, но остава значително над стойностите си отпреди година. Вносът пада за първи път през последните четири месеца през февруари, а износът намалява в сравнение с рекордните си нива от януари.

Преди началото на днешната сесия законотворците в САЩ разкриха конкретните съкращения, които ще бъдат приложени в държавните разходи до 30 септември, когато настъпва края на текущата за страната фискална година, пише CNNMoney.

Федералните разходи ще бъдат намалени с 40 млрд. долара, което ще засегне широк спектър от програми и услуги, включително високоскоростния железопътен транспорт, спешната първа помощ и националната фондация за изкуства в САЩ.

По-късно днес финансовото министерство на САЩ ще публикува данни за държавния бюджет през март, който се очаква да излезе на значителен дефицит от 189 млрд. долара в сравнение с дефицит от 65,4 млрд. долара преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още