IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатори очакват пореден спад на приходите от търговска дейност на банките

Водещите банки в САЩ, занимаващи се с инвестиционна дейност и търговски сделки, вероятно ще запишат четвърто поредно тримесечие с понижение на приходите

20:47 | 04.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Анализатори очакват пореден спад на приходите от търговска дейност на банките

Нарастването на пазарната волатилност в следствие на тежкото земетресение в Япония и възможностите за спекулации в резултат на високите цени на петрола няма да успеят да помогнат на инвестиционните банки да се спасят от угрозата да регистрират спад в приходите си от търговия за четвърто поредно тримесечие.

Анализатори, цитирани от Bloomberg, са понижили прогнозите си за печалбите и приходите на най-големите американски банки. Като аргумент се посочват очакванията за слаби резултати от търговски операции. Ако очакванията се сбъднат, то Wall Street е ще запише продължителен период на спад на приходите по това перо след рекордните резултати от 2009 година.

Много често се случва инвестиционните банки да извличат големи ползи от високата пазарна волатилност, тъй като в такава ситуация се увеличават възможностите за ежедневни сделки. Ситуацията в момента дава точно такива възможности, след като основният индекс в Япония Nikkei 225 се срути с 18 на сто само за три дни след разрушителното земетресение.

„В краткосрочен план волатилността може да донесе ползи, но при положение, че идва след волатилност, продължила няколко години, тя определено кара много инвеститори просто да стоят извън пазара”, коментира Ричард Стейт, анализатор в Atlantic Equities LLP в Лондон за Bloomberg.

За петте най-големи по отношение на приходи от инвестиционно банкиране и търговски операции анализаторите очакват спад на приходите от 23 на сто през първото тримесечие на годишна база. В изследването попадат Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America, Citigroup и Morgan Stanley.

Резултатите за първото тримесечие „биха могли да подхранят опасенията, че слабият темп на възстановяване на капиталовите пазари, съчетан с новите регулации на финансовия сектор, ще се отразят на ръста на печалбите на банките за цялата 2011 година”, коментира Брад Хинц, анализатор в Sanford C.Bernstein&Co.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още