IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инерцията на пазара на труда повиши щатските акции

Борсовите индекси в САЩ започнаха второто тримесечие с повишения

18:06 | 01.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Инерцията на пазара на труда повиши щатските акции

Борсовите индекси в САЩ започнаха второто тримесечие с повишения, подкрепени от добрите данни за пазара на труда, които показаха, че безработицата в страната е паднала до най-ниското си ниво за последните две години през февруари.

Dow Jones Industrial Average, който обединява 30 от най-големите и активно търгувани щатски борсови компании, се повишава с 0,7% до 12 402 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 добавя 0,8% до 1 336 пункта, докато Nasdaq Composite напредва с 0,6% до 2 796 пункта.

Сесията вчера приключи със смесени движения на индексите, но изминалото тримесечие им донесе солиден ръст въпреки геополитическата криза в Близкия Изток, дълговата криза в Европа и земетресението в Япония от 11 март.

Икономическите данни преди началото на сесията показаха, че работните места в неселскостопанските отрасли на американската икономика са се увеличили с 216 хил. през февруари, а безработицата се е понижила до 8,8%.

Индексът на бизнес активността в производствения сектор на САЩ остана почти без промяна на ниво от 61,2 пункта през март от 61,4 пункта за февруари. Разочароващи обаче бяха данните за разходите в строителния сектор, които се свиха с 1,4% на месечна база.

Сред корпоративните новини се открои тази за офертата, която Nasdaq и ICE са направили за придобиването на оператора на Нюйоркската фондова борса NYSE Euronext.

Американският лек суров петрол поскъпва с 0,1% до 196,85 долара за барел, а златото се понижава с 1,1% до 1 423,30 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
"Американският лек суров петрол поскъпва с 0,1% до 196,85 долара за барел"Журналята, не избързвате ли с някоя и друга годинка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още