IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпазливи повишения на индексите в САЩ

Акциите се повишават въпреки разочароващите данни за потребителското доверие и цените на жилищата

18:12 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Предпазливи повишения на индексите в САЩ

Борсовите индекси в САЩ колебливо поеха нагоре в началото на днешната сесия, въпреки разочароващите данни за потребителското доверие и цените на жилищата.

Индексът на 30 от най-големите и активно търгувани борсови компании Dow Jones IA се повишава с 0,2% до 12 225 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият индекс S&P 500 остава почти без изменение на ниво от 1 311 пункта, а на борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite нараства с 0,4% до 2 742 пункта.

Малко преди началото на сесията стана ясно, че цените на жилищата в най-големите американски градове са продължили да падат и са близо до дъното си от пролетта на 2009 г.

Тревожни бяха и данните за влошаването на оценките на потребителите за щатската икономика през март. Това си пролича от индекса на потребителското доверие на Conference Board, който се понижи рязко до 63,4 пункта през март от 72 пункта през февруари.

Сесията в понеделник приключи с леки понижения на индексите, които прекъснаха тридневната си печеливша серия. След края на вчерашната търговия президентът на САЩ Барак Обама отхвърли критиките срещу решението си да изпрати военни сили от САЩ в Либия с аргумента, че има стратегически и морални основания да действа срещу режима на Муамар Кадафи, пише CNNMoney.

Акциите на News Corp поскъпват с 0,4% в ранната търговия след спекулации, че издателската компания води преговори да прехвърли контрола върху социалната мрежа Myspace на музикалния уебсайт Vevo.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още