IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Позитивната нотка на щатските борси се запазва

Щатските индекси продължават нагоре след добрите данни за БВП през четвъртото тримесечие

16:54 | 25.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивната нотка на щатските борси се запазва

Петъчната сесия на Wall Street започна с повишения на индексите, които устояха на подновените геополитически страхове за ситуацията в Близкия Изток и Северна Африка, след като гражданските протести преминаха и в Йемен. 

Цените на акциите се повишиха след добрите данни за брутния вътрешен продукт на САЩ през четвъртото тримесечие.

Те показаха по-силен от първоначално обявения ръст на икономиката от 3,1%, която е нараснала с рекордни за последните пет години темпове през 2010 г.

Другите икономически данни показаха, че потребителските очаквания за щатската икономика укрепват. За това засвидетелства увеличението на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет, който се повиши до 68,2 пункта през март.

Dow Jones IA нараства с 0,4% до 12 214 пункта час след началото на сесията. Широкият S&P 500 напредва с 0,4% до 1 315,28 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,5% до 2 750 пункта.

Технологичните акции се наредиха сред най-добре представящите се в началото на търговията, подкрепени от добрите финансови резултати на софтуерната компания Oracle и производителя на смартфони RIM.

Американският лек суров петрол поевтинява с 0,6% до 104,98 долара за барел, докато златото с доставка през април се търгува с повишение от 0,1% до 1 436 долара за тройунция. Лихвените проценти по десетгодишните американски ценни книжа се повишават до 3,4% от 3,39% вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още