IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs лишава компанията на Бъфет от 500 млн. долара годишно

Банката е получила разрешение от Фед да купи обратно продадените на милиардера привилегировани акции с гарантиран дивидент 10%

22:03 | 18.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs лишава компанията на Бъфет от 500 млн. долара годишно

Американският банков гигант Goldman Sachs е получил разрешение от Федералния резерв да отдели 5,65 млрд. долара, с които да изкупи обратно емисията привилегировани акции, продадени в разгара на финансовата криза на управляваната от Уорън Бъфет компания Berkshire Hathaway, предава АР.

Емисията е в размер на 5 млрд. долара, като акциите носят на Berkshire дивидент от 10 на сто годишно. Това означава, че Goldman Sachs ще лиши компанията на Бъфет от 500 млн. долара доход годишно.

Очаква се разходът на Goldman да свие печалбата на банката с 2,80 долара на акция през първото тримесечие на годината.

След обратното изкупуване компанията на Бъфет ще притежава варанти на стойност 5 млрд. долара, които дават право за покупка на акции от капитала на банката при цена 115 долара за брой. Спрямо актуалната цена от около 160 долара за акция, това прави печалба от 2 млрд. долара към днешна дата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още