IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неспокойствието отново се завърна на щатските борси

Индексите поеха надолу, след като цената на петрола прескочи 105 долара за барел

18:11 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Неспокойствието отново се завърна на щатските борси

Неспокойствието отново се завърна на щатските борси и индексите поеха надолу в днешната сесия. При липсата на по-съществени икономически данни вниманието на инвеститорите се насочи изцяло към развитието на обстановката в Либия и цените на петрола.

Индексът на 30 от най-големите и ликвидни щатски борсови компании Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,3% до 12 176 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 отстъпва с 0,6% до 1 314 пункта, докато Nasdaq Composite губи 0,8% до 2 744 пункта заради разпродажби при технологичните компании.

Цената на петрола отново прескочи 105 долара в ранната търговия на Нюйоркската петролна борса днес, което върна притесненията, че скъпите енергийни суровини и високата инфлация ще подкопаят възстановяването на световната икономика.

Сесията във вторник завърши с повишения на индексите, водени от силното представяне на финансовия сектор заради оптимистичните прогнози на Bank of America за представянето й през следващите няколко години.

Единствените икономически данни за САЩ от днес, които обаче не са ключови за пазарите, показаха, че складовите запаси на веригите за търговия на едро са се увеличили силно с 1,1% на месечна база през януари. Това загатва, поръчките им за нова продукция може да намалеят през идните месеци заради натрупването на запаси.

Покачването на лихвените проценти по държавните ценни книжа на Португалия днес също се отрази негативно на фондовите пазари. Правителството на Португалия продаде двугодишни държавни облигации за 1 млрд. евро днес при лихвени проценти от близо 6 на сто.

Американският лек суров петрол с доставка през април поскъпва с 0,4% до 105,44 долара за барел, а златото с доставка през април се повишава с 0,4% до 1 433,10 долара за тройунция.

Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни облигации леко се понижават до 3,52% от 3,54% вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още