IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AIG с нова продажба на активи, връща 6,9 млрд. долара на правителството

От началото на годината гигантът е върнал 36 млрд. долара от спасителните кредити

09:48 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
AIG с нова продажба на активи, връща 6,9 млрд. долара на правителството

Американската застрахователна компания AIG обяви, че е продала позицията си в MetLife. С получените от сделката 6,9 млрд. долара се очаква спасеният в разгара на кризата гигант да възстанови част от кредитите, получени от американското правителство, предаде MarketWatch.

“Ще продължаваме да правим правилните стъпки към гарантирането на това, че американските данъкоплатци ще си върнат парите, инвестирани в AIG”, коментира изпълнителният директор на компанията Робърт Бенмоше.

„Благодарение на здравата работа на служителите на AIG сме постигнали изключителен прогрес, който, уверен съм, ще запазим“, посочва той.

От началото на годината AIG e възстановила на правителството 36 млрд. долара. След изплащането на дълговете САЩ ще притежава дял от компанията в размер на 92 на сто от капитала й.

Плановете на правителството са да излезе като акционер чрез план за ликвидиране на позицията си в AIG. Очаква се първите продажби да започнат още през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още