IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродажби в технологичния сектор повлякоха щатските индекси надолу

Инвеститорите продължиха да се опасяват и от влиянието на скъпия петрол върху световната икономика

23:18 | 07.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Разпродажби в технологичния сектор повлякоха щатските индекси надолу

Цените на щатските акции се понижиха в понеделник, увеличавайки загубите си от миналия петък, най-вече под влияние на разпродажбите в технологичния сектор. 

Инвеститорите продължиха да се опасяват и от влиянието на скъпия петрол върху световната икономика. Цената на енергийната суровина продължи стремглаво да се покачва, а златото постави нов ценови рекорд.

Индексът на 30 от най-големите и често търгувани щатски акции Dow Jones IA се понижи с 0,7% до 12 090 пункта. Широкият S&P 500 загуби 0,8% до 1 310 пункта, а разпродажбите в технологичния сектор потопиха Nasdaq Composite най-силно с 1,4% до 2 745 пункта.

Цената на петрола остава в центъра на внимание на инвеститорите, като американският лек суров петрол с доставка през април поскъпна над 106 долара за барел, а златото счупи нов ценови рекорд, достигайки 1 445 долара за тройунция.

Повод за разпродажбите на акции в технологичния сектор дадоха понижените оценки на Wells Fargo за производителите на компютърни чипове. Те, заедно със загрижеността за влиянието на високите цени на петрола върху сектора, се отразиха негативно на акциите на Intel и други големи представители на технологичния сектор.

Щатските индекси завършиха миналата седмица с леки повишения въпреки червената вълна в петък, причинена от поскъпването на петрола.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че потребителското кредитиране в страната е нараснало с 5 млрд. долара през януари, което се оказа повече от очакваното увеличение от 3,3, млрд. долара.

Акциите на Western Digital поскъпнаха с 15,6% след съобщението, че ще придобие подразделението на Hitachi за производство на твърди дискове срещу 4,3 млрд. долара под формата на пари в брой и акции.

Лихвените проценти по американските десетгодишни правителствени облигации се понижиха до 3,5% от 3,55% в края на миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още