IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси отново нагоре след силния спад вчера

Цената на златото скочи до нов рекорд от 1 438,20 долара за тройунция в рамките на днешната сесия

18:01 | 02.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси отново нагоре след силния спад вчера

Днешната борсова сесия в САЩ започна колебливо, но след добрите данни за увеличението на заетостта в частния сектор на страната през февруари индексите тръгнаха нагоре.

Dow Jones IA, който обединява 30 от най-големите и активно търгувани щатски компании, се повишава с 0,4% до 12 101 пункта близо час и половина след началото на сесията.

Широкият индекс S&P 500 добавя 0,5% до 1 313 пункта, воден от минните компании заради поскъпването на металите. Цената на златото скочи до рекордно високото ниво от 1 438,20 долара за тройунция в рамките на днешната сесия, пише CNNMoney.

Технологичните компании помогнаха на Nasdaq Composite да се увеличи с 0,7% до 2 757,80 пункта.

Сесията във вторник завърши с понижения на щатските индекси заради силното поскъпване на петрола. Цената му отново се вдигна над 100 долара за барел по време на днешната сесия на Нюйоркската петролна борса.

Червената вълна заля азиатските и европейските борси на фона на все по-нестабилната обстановка в Либия и разпространяващите се из Близкия Изток и Северна Африка граждански протести.

Икономическите данни за САЩ преди началото на днешната сесия показаха, че компаниите от частния сектор продължават да разкриват с бързи темпове нови работни места. Най-голям е броят им в сектора на услугите.

Добрите данни за заетостта обаче бяха помрачени от скока в планираните съкращения, които се увеличават с 20% на годишна база през февруари, главно заради държавните агенции.

Малко преди края на търговията излиза и докладът на Федералния резерв за състоянието на американската икономика на регионално ниво, известен като Бежова книга.

Акциите на Apple поскъпват с 0,4% до 350,83 долара в очакване на представянето на второто поколение таблетен компютър iPad 2 по-късно днес.

Още по-силно с над 4% поскъпват книжата на Yahoo след публикации, че компанията води преговори за продажбата на дела си от 30% в японското й подразделение Yahoo! Japan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още