IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси смениха посоката и поеха нагоре

Изминаващата борсова седмица е на път да се превърне в най-лошата за щатските индекси от август 2010

18:11 | 25.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси смениха посоката и поеха нагоре

Петъчната борсова сесия в САЩ започна с повишения на водещите индекси, след като цените на петрола отстъпиха от вчерашните си върхове, което успокои страховете на инвеститорите, че скъпият петрол ще застраши възстановяването на световната икономика.

Данните за американската икономика днес показаха по-слаб от очакваното ръст от 2,8% през четвъртото тримесечие в сравнение с очакваните 3,3 на сто. По-бавният от очакваното растеж вероятно ще накара Федералния резерв да продължи инжектирането на пари, което се приема като положителен знак от финансовите пазари.

Позитивни бяха данните за икономическите нагласи на американските потребители, които се подобряват през февруари. Това показа индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет, който се повиши до 77,5 пункта в сравнение със 75,1 пункта през януари.

Акциите на авиационната компания Boeing се повишават с 2,4% до 72,47 долара в сутрешната търговия, след като американското министерство на отбраната възложи на Boeing поръчка за танкери на стойност 30 млрд. долара.

Индексът на 30 от най-големите и често търгувани компании Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,5% до 12 132 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 напредва с 0,9% до 1 318 пункта, докато Nasdaq Composite се повишава с 1,4% до 2 775 пункта.

Повишенията на индексите идват след трите губещи сесии за Dow Jones IA, Които му донесоха загуба от 2,5%.

Изминаващата борсова седмица е на път да се превърне в най-лошата за щатските индекси от август 2010 г.

Американският лек суров петрол с доставка през април поевтинява с 16 цента до 97,08 долара за барел, а цената на златото с доставка през април пада с 0,9% до 1 403,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още