IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леки повишения на щатските борси преди срещата на Г-20

Днешните повишения на щатските индекси ги издигат до нови най-високи нива от юли 2008

18:07 | 18.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Леки повишения на щатските борси преди срещата на Г-20

Щатските индекси се повишават леко в началото на последната за тази седмица борсова сесия в очакване на новини от срещата на финансовите министри и централните банкери от групата на Г-20.

Тя ще се проведе днес и утре в Париж и се очаква засилването на инфлацията и дисбалансите в световната икономика да бъдат сред най-обсъжданите теми.

Финансовите пазари в САЩ ще бъдат затворени в понеделник заради Деня на президента.

Индексът на 30 от най-активно търгуваните и големи американски борсови компании Dow Jones IA се повишава с 0,2% до 12 339 пункта час и половина след началото на търговията.

Широкият индекс S&P 500 напредва с 0,1% до 1 341 пункта, докато Nasdaq Composite добавя 0,1% до 2 834 пункта.

При липсата на икономически данни от САЩ инвеститорите ще насочат вниманието си изцяло към срещата на Г-20, на която ще присъстват финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър и председателят на Федералния резерв Бен Бернанке.

Малко преди официалното й начало Бен Бернанке защити за пореден път либералната парична политика на Фед по време на събитие, организирано от Френската централна банка.

Днешните повишения на щатските индекси ги издигат до нови най-високи нива от средата на 2008 г.

Малко преди началото на сесията в САЩ Китайската централна банка обяви, че вдига за осми път през последните 12 месеца изискуемите от банките задължителни резерви.

Цената на американския лек суров петрол с доставка през април се повишава с 1,5% до 90,18 долара за барел, а златото поевтинява с 0,1% до 1 383,90 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още