IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиненият в измама милиардер Алън Станфорд заведе ответно дело срещу SEC и ФБР

Той обвинява властите, че са го лишили от конституционните му права, и иска 7,2 млрд. долара обезщетение

12:56 | 18.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Обвиненият в измама милиардер Алън Станфорд заведе ответно дело срещу SEC и ФБР

Тексаският милиардер Алън Станфорд, срещу когото бяха повдигнати обвинения в организиране на измамна схема, е завел ответно дело срещу щатската прокуратура по обвинения, че властите са го лишили от конституционните му права, предаде ВВС.

Според милиардера властите са използвали „незаконни методи“ в разследването си на предполагаемата измамна схема, която според обвинението е ощетила инвеститорите със 7 млрд. долара.

Станфорд търси обезщетение от щатската Комисия за ценните книжа и борсовите операции (SEC) и Федералното бюро за разследване в размер на 7,2 млрд. долара.

По заведеното срещу него дело за измама и заговор той е пледирал, че е невинен. Миналия месец федерален съд в САЩ постанови, че Станфорд е негоден да се яви пред съд, тъй като не разполага с необходимия умствен капацитет, за да съдейства на адвокатите си.

Според обвинението срещу 60-годишния Станфорд той е организирал схема, убеждавайки инвеститорите да купуват депозитни сертификати от базираната в Антигуа Stanford International Bank. Той е под арест от юни 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още