IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските акции отстъпват от вчерашния двугодишен връх

Акциите на Dell поевтиняват с 2% след силния скок във вчерашната сесия

18:14 | 17.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции отстъпват от вчерашния двугодишен връх

Борсовите индекси в САЩ се понижават леко в началото на днешната сесия, след като вчера достигнаха нови най-високи стойности за последните две години и половина.

Поредицата от икономически данни за САЩ днес показа, че годишната инфлация в страната се е ускорила до 1,6% през януари, а броят на новите молби за помощи при безработица е бил с 25 хил. по-голям през миналата седмица, достигайки 410 хил.

Другите данни показаха, че фабричният сектор в региона на Филаделфия е ускорил темпото си на ръст през февруари. За това засвидетелства индексът на бизнес активността в сектора на региона, който се повиши до 35,9 пункта в сравнение с 19,3 пункта за януари. Стойността на показателя е най-високата за последните седем години.

Разочароващи обаче бяха данните на Conference Board за индекса на водещите индикатори, който е ориентир за посоката на щатската икономика през идните три до шест месеца. Той се повиши с 0,1% през януари при очакван ръст от 0,3 на сто.

Междувременно стана ясно, че американският президент Барак Обама ще се срещне днес с мениджъри на големи технологични компании, сред които Google и Apple, с който ще обсъди създаването на нови работни места и иновациите в САЩ.

След поредицата от икономически и корпоративни новини ценово-претегленият индекс Dow Jones IA се понижава с 0,1% до 12 282 пункта. Най-силно сред 30-те акции в неговия състав поевтиняват тези на American Express, Alcoa и Pfizer, пише CNNMoney.

Широкият индекс S&P 500 също губи 0,1% до 1 335 пункта, като с толкова до 2 823,11 пункта отстъпва и Nasdaq Composite. След силния си ръст вчера акциите на Dell в поевтиняват с 2% в сутрешната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още