IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Един от управителите на Фед, противник на икономическите стимули, напуска

Кевин Уорш беше един от най-близките съветници на Бен Бернанке по време на кризата, преди да стане опонент на разширяването на стимулите за икономиката

21:07 | 10.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Един от управителите на Фед, противник на икономическите стимули, напуска

Един от управителите на Федералния резерв – Кевин Уорш, който беше и един от най-близките съветници на Бен Бернанке по време на кризата, преди да стане опонент на разширяването на стимулите за икономиката, е подал оставка след пет години в централната банка, предаде Bloomberg.

40-годишният Уорш, бивш инвестиционен банкер, беше назначен от президента Джордж Буш през 2006 г. и ще напусне поста си в банката в края на март. По принцип мандатът му трябваше да продължи до януари 2018 г.

Оставката му ще даде възможност на Бернанке да завърши или евентуално дори да разшири сегашната програма за изкупуване на активи на стойност 600 млрд. долара, която трябва да приключи през юни.

В същото време обаче със заминаването на Уорш Бернанке губи връзката си с изпълнителните директори на Wall Street и с политици от републиканската партия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
Боян
преди 13 години
Един от малкото банкери, които имат съвест явно, човека понеже вижда, че ФЕД ще си печата и печата долари от тук до края на света, явно е решил че не иска да е част от тази схема и решава да напусне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още