IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Планират строеж на нови жп тунели между Ню Йорк и Ню Джърси за $13,5 млрд.

Съществуващият в момента 100-годишен тунел работи при максимално натоварване по време на пиковите часове, а се очаква броят на пътниците да се удвои

11:14 | 08.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Планират строеж на нови жп тунели между Ню Йорк и Ню Джърси за $13,5 млрд.

Трима щатски сенатори демократи и железопътният оператор Amtrak са предложили изграждането на нов железопътен тунел за 13,5 млрд. долара, който да свързва Ню Йорк и Ню Джърси, предаде ВВС.

По оценки на железопътната компания за предварителните планове на двата тунела, които ще минават под река Хъдсън, ще са необходими 50 млн. долара.

От Amtrak са заявили, че ще търсят финансиране от щатските власти на Ню Йорк и Ню Джърси, от местните власти и частен капитал.

Миналата година губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи от Републиканската партия отхвърли подобен проект заради цената му. Според сенатора демократ Франк Лаутънбърг обаче щатът Ню Джърси е изправен пред "транспортна криза".

Съществуващият в момента 100-годишен железопътен тунел, свързващ Ню Джърси с Ню Йорк под Хъдсън, работи при максимално натоварване по време на пиковите часове, а през следващите 20 години се очаква броят на пътниците да се удвои.

За шофьорите пък остава да използват два силно натоварени моста и два тунела за автомобили.

От Amtrak са посочили, че проектът може да бъде приключен до 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още