IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street не прие като положителни данните за безработицата в САЩ

Индексите стартираха последната сесия за седмицата с понижения, за което допринася и ситуацията в Египет

18:15 | 04.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street не прие като положителни данните за безработицата в САЩ

Борсовата сесия на Wall Street стартира с отстъпление за основните индекси, като инвеститорите се насочват към прибиране на печалби. Това се случва след значителен ръст на борсата в страната, който изведе Dow Jones и S&P 500 над считаните за психологически бариери съответно 12 хил. и 1 300 пункта.

Повод за това дадоха разнопосочните данни за безработицата в САЩ, които показаха значително понижаване на нивото й, но и много слабо увеличаване на работните места, пише АР.

През януари безработицата в САЩ се свива до 9 на сто, след като месец по-рано тя бе 9,4 на сто. Новосъздадените работни места обаче са едва 36 хил., при предварителни прогнози за над 130 хиляди.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,2 на сто час и половина след старта на търговията е на ниво 12 037 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 отстъпва също с толкова до 1 305 пункта.

Единствен от водещите индекси на зелено е Nasdaq Composite, който е с минимален ръст от 0,01 на сто до 2 754 пункта.

За негативните настроения продължават да влияят и събитията в Египет, където сблъсъците между привържениците на президента Мубарак и неговите противници стават все по-ожесточени. На фона на разрастващия се конфликт от френската банка Credit Agricole изчислиха, че бунтовете струват на страната по над 310 млн. долара дневно.

*Актуално към 18:10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още