IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се колебае без ясна посока*

Добрите данни за пазара на труда и позитивните тримесечни отчети на някои големи компании не успяха да дадат импулс на търговията

21:33 | 02.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street се колебае без ясна посока*

Борсовите индекси в САЩ се търуват разнопосочно днес след силните си повишения вчера, които помогнаха на Dow Jones IA да завърши над 12 хил. пункта за първи път от октомври 2008 година. 

Добрите данни за пазара на труда и позитивните тримесечни отчети на някои големи компании не успяха да дадат импулс на търговията.

Dow Jones IA напредва с 0,1% до 12 052 пункта час и половина преди края на сесията. По-широкият индекс S&P 500 губи 0,2% до 1 305 пункта, докато Nasdaq Composite се повишава с 0,05% до 2753 пункта.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че новите работни места в частния сектор на икономиката на САЩ са 187 хил. през януари, което се оказа повече от пазарните прогнози. В същото време броят на заплануваните за закриване позиции от големите американски работодатели намалява наполовина през последната година.

Днешните данни са ориентир за по-важния доклад за промяната в заетостта на правителството, който ще излезе в петък и се очаква да покаже увеличение на работните места в неселскостопанските отрасли на икономиката със 148 хил. през януари.

Акциите на медийната компания Time Warner поскъпват силно с над 8% днес заради силните й финансови резултати за последното тримесечие. Нетната й оперативна печалба скача с 14% на годишна база до 1,4 млрд. долара за периода от октомври до декември, докато продажбите й се повишават с 8% на годишна база до 7,8 млрд. долара.

Книжата на производителя на видео игри Electronic Arts поскъпнаха на свой ред с над 15% до 18 долара за акция, след като обяви, че печалбата й се е увеличила със 75% през четвъртото тримесечие до 59 цента на акция, след като се изключат еднократните ефекти върху приходите и разходите.

След края на днешната сесия се очакват и тримесечните отчети на Visa.

Цената на американския лек суров петрол се повишава с 0,2% до 90,95 долара за барел, докато златото поевтинява с 0,42% до 1 335 долара за тройунция. Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни облигации падат до 3,4% от 3,44% във вторник.

*Актуално към 21:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още